“València Game City posicionarà la ciutat com a líder del gaming i els esports”

El nostre partner de juny és València Game City, la iniciativa llançada per l’Ajuntament de València per a impulsar la indústria del videojoc i els esports locals i posicionar a València com a líder del sector. Ja són 30 les empreses que s’han sumat al projecte i esperen doblegar el número l’any que ve. Compta amb una inversió de 150.000€ i amb la direcció d’Arturo Castelló, CEO d’Encom, amb una amplíssima trajectòria organitzant esdeveniments i competicions en la indústria del videojoc, maquinari i tecnologia. En el seu currículum figura la celebració de més de 10 edicions de l’exitós DreamHack a la ciutat, el festival digital més gran de món, que enguany dona un gir de rosca a València. 

Hola Arturo, pots donar-nos una visió general de València Game City i els seus objectius principals?

València Game City és una iniciativa públic-privada destinada a consolidar a València com un hub líder en la indústria dels videojocs i els esports. Els seus objectius principals inclouen enfortir la indústria local, fomentar la innovació i l’educació, promoure el turisme i la cultura, impulsar el desenvolupament tecnològic, i utilitzar els videojocs i els esports com a ferramentes per a la inclusió social.

Què va inspirar la creació de València Game City?

La necessitat d’estructurar una indústria local de videojocs i esports poc vertebrada, evitar la fuga de talent, i aprofitar les oportunitats perdudes a causa de la falta de consolidació d’assajos associatius previs. A més, el reconeixement social i la maduració de la indústria juntament amb una voluntat política tangible i real van motivar esta iniciativa.

Com encaixa esta iniciativa en l’estratègia més àmplia d’innovació i desenvolupament econòmic de la ciutat?
València Game City promou la integració de la tecnologia i la cultura digital en diverses àrees, incloent-hi la salut, l’esport, l’educació, el turisme i l’art. A més, fomenta la col·laboració públic-privada i la creació d’un ecosistema dinàmic que atrau inversions i talent, en línia amb el projecte marc València Innovation Capital.   

Quines són les fites clau i els terminis per al desenvolupament de València Game City?
Part de les claus serien la creació d’una identitat corporativa i el llançament d’un pla de comunicació. Entre els objectius també figuren la posada en marxa i la dinamització de l’espai València Game City en La Farinera, la creació de la Càtedra d’Esports i Active Gaming i l’organització de missions comercials a fires internacionals del sector. Finalment, durant els dotze primers mesos treballarem també en l’organització d’esdeveniments i trobades de networking i divulgació, ací a València. 

 Quins recursos i associacions s’estan utilitzant per a donar suport a esta iniciativa?
Comptem amb recursos com el Centre d’Innovació La Farinera, que servix com a espai de treball i networking, una línia econòmica per al desenvolupament del programa i una xarxa de professionals, experts en la indústria, associacions empresarials i entitats col·laboradores.

Com s’està involucrant a les empreses locals i startups en esta iniciativa?
Les empreses locals i startups poden participar a través de xarxes de col·laboració, esdeveniments, i oportunitats de networking. València Game City també promou la participació agrupada en fires i esdeveniments internacionals, el llançament de premis i reptes relacionats amb el desenvolupament de videojocs, i la inclusió en programes de formació i seminaris.

Quin impacte preveu que tinga en l’economia local i el mercat laboral?
S’espera que València Game City impulse l’economia local atraient inversions i creant oportunitats d’ocupació en el sector de videojocs i esports. A més, fomentarà la formació de professionals altament competitius i promourà el desenvolupament de tecnologies emergents, la qual cosa contribuirà al creixement econòmic i la generació d’ocupació a la regió.

Com millorarà esta iniciativa la reputació de València a nivell nacional i internacional?
València Game City millorarà la reputació de València en posicionar-la com un líder en la indústria dels videojocs i els esports, promovent la ciutat com un destí atractiu per a esdeveniments i festivals de gran envergadura. A més, fomentarà la col·laboració amb hubs similars en altres ciutats i països i atraurà empreses i professionals que trien la ciutat de València com a destí per a situar-se. scojan la ciudad de Valencia como destino para ubicarse. 

Com veu l’evolució de la indústria del gaming a València en els pròxims 5-10 anys?
S’espera que es consolide encara més, amb un creixement significatiu en la formació de talent, el desenvolupament de noves tecnologies, i l’atracció d’inversions. València podria convertir-se en un referent internacional, no sols en termes de producció de videojocs i esports, sinó també en innovació tecnològica i desenvolupament cultural.    

Quins són els majors desafiaments que teniu per davant?
Potenciar la creació d’empreses sostenibles en el sector de videojocs i esports, atraure a empreses del sector a establir-se a València, conscienciar a la societat valenciana sobre la rellevància d’esta indústria, i connectar el talent local i les empreses de gaming amb els desafiaments de la ciutat. Abordar estos desafiaments és crucial per a assegurar l’èxit i la sostenibilitat a llarg termini de la iniciativa.

 

Retenció de talent    

Tal y como nos comenta Arturo Castelló, uno de los objetivos de Valencia Game City es retener el talento formado en nuestra ciudad. No hablamos solo de cantidad, sino de calidad. Estos son dos de los centros de estudios en Valencia de los que sale el talento más puntero para la industria del diseño y los videojuegos.
 

  • Escola Superior d’Art i Tecnologia (ESAT) Innovation School:

    esta escola privada s’ha posicionat com la 1a escola de videojoc a Espanya, la 4a a Europa i la 7a a tot el món, segons el rànquing elaborat per l’American GAMEducation. Enfocada en art dissenye i tecnologia, esta escola forma cada any a professionals en Disseny Gràfic, Programació de videojocs, Animació de jocs per ordinador, Disseny Gràfic Digital Interactiu, Arquitectura i Edificació i Arquitectura Paisatgista. Té una gran demanda a nivell internacional i un gran component pràctic.

     

  • Universal Arts School:

    Escola internacional d’animació i disseny amb campus a València i Hollywood. Oferix des de màster, doble màster fins a llicenciatures de 4 i 5 anys. Està especialitzada en Animació, Videojocs, Cinema Digital i Art. Amb un clar enfocament pràctic, diverses fonts la situen com la 15 millor escola d’animació del món, i la primera d’Espanya.

 

OWN València, l’esdeveniment gaming de l’estiu

Dins del programa dut a terme per la iniciativa València Game City, arriba este eventazo gaming a la ciutat que, en la seua primera edició, torna a posar al gamer en el centre de tot. Amb l’esperit de DreamHack renovat, s’ha treballat per a aconseguir experiències encara més immersives i memorables amb l’ajuda de les últimes tecnologies. A part d’una delícia per a qualsevol aficionat, serà també un punt de trobada de l’ecosistema gaming i innovació local i internacional, una palanca de desenvolupament de la indústria.

  • Alguns de les fites del programa que es duran a terme del 5 al 7 de juliol en la capital del Túria són els següents:
    – Doble jornada Superliga de la LVP-Lliga de Videojocs Professional
    – Finals VALORANT
    – OWN Connect (xarrades professionals B2B),
    – Primera edició dels Phygital Games a Espanya
    – Pòdcasts
    – Unreal Sèries Fornite
    – Final VR Masters
    – Tornejos Open de Pokèmon, Tekken…
    – Women’s Gaming CUP,
    – SIM Racing…
     

La indústria del videojoc porta anys brillant a València, i de la mà de València Game City la projecció promet ser meteòrica.