La startup italiana Thimus desembarca a València amb una innovadora tecnologia que analitza les emocions que produïxen els aliments

La startup italiana Thimus, pionera en l’ús de la neurociència cultural aplicada a l’alimentació, s’ha instal·lat en La Harinera, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, amb el suport i l’assessorament d’Invest in València, l’oficina d’inversions de l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de València.

El fundador i CEO de Thimus, Mario Ubiali, ha presentat el seu projecte i ha realitzat una demostració en viu de la seua tecnologia, que permet obtindre i analitzar dades cerebrals en temps real per a transformar-los en coneixements sobre el comportament i les preferències dels consumidors. L’empresa es definix com una ferramenta única que ajuda al món a comprendre millor l’experiència humana amb el menjar a través de la neurociència.

Esta innovadora tecnologia permet entendre científicament com els humans perceben la textura, fragància i sabor dels aliments, i utilitzar estes dades per a comprendre millor la complexa relació entre el cervell, la cultura i el comportament en l’àmbit gastronòmic.

En l’acte de presentació ha participat la regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, que ha explicat que “este és el tipus d’empresa que volem atraure a València, amb talent i tecnologia innovadora que ens ajudarà a resoldre els reptes que tenim com a ciutat. Les dades que s’obtenen amb esta tecnologia permetran a les empreses del sector agroalimentari, un sector molt important per al nostre territori, prendre decisions més eficients i eficaces i millorar l’experiència gastronòmica del consumidor”.

Per part seua, el CEO de Thimus, Mario Ubiali, ha afirmat que “l’obertura de nostra House Of Humans a València és increïblement emocionant i representa la culminació d’un llarg viatge. Des de fa 5 anys Thimus ha explorat el potent ecosistema de València i ha aprés com l’energia especial entorn de la innovació alimentària sembla concentrar-se en esta màgica ciutat. Tindre un punt de presència ací és només el començament d’un creixement exitós a Espanya i esperem continuar unint forces amb innovadors d’idees afins.”

 

Innovació i Tecnologia a València

En l’House of Humans de Thimus a València, les empreses del sector alimentari podran accedir a tecnologia avançada que permet entendre científicament com els humans perceben la textura, fragància i sabor dels aliments, així com l’impacte de les influències culturals en l’experiència sensorial. Esta combinació de neurociència i anàlisi de dades oferix un marc integral per a millorar la creació de productes, la investigació de consumidors i la reformulació de productes alimentaris​.

L’House of Humans de València serà part d’una xarxa més àmplia, que inclou presència a Milà, Wageningen (Països Baixos), i Budapest (Hongria).

Thimus ha sigut un participant destacat en ftalks, la trobada internacional sobre el futur de l’alimentació creat per KM ZERO, des de la seua primera edició a València. Invest in València va conéixer a Thimus en una de les seues accions d’atracció d’inversions – durant un side event organitzat en el marc de ftalks 2023. Esta relació ha sigut clau per a atraure a Thimus a la nostra ciutat i establir una base sòlida per a la seua expansió. La startup continua col·laborant activament amb KM ZERO i explorant més sinergies per a continuar aportant valor de manera conjunta a la indústria alimentària.

“L’arribada de Thimus a València reforça la nostra posició com un hub d’innovació tecnològica. Esta col·laboració és un clar exemple de com València s’està convertint en un imant per a empreses disruptives”, assenyalen els responsables d’Invest in Valencia

A principis del 2024, Thimus va tancar un acord amb Línea Verde, una empresa italiana d’alimentació amb seu a València, la qual cosa va reforçar la seua decisió de crear un hub a la ciutat. La startup té plans ambiciosos per a integrar-se activament en l’ecosistema innovador de València. Ja té preparades noves accions amb AINIA, per a explorar noves oportunitats de col·laboració i expansió. I ha rebut suport per part de l’equip de València Innovation Capital, per a fomentar el seu desenvolupament en la Harinera.

Sobre Thimus

Thimus es definix com un actor global únic que ajuda al món a comprendre millor l’experiència humana amb el menjar a través de la neurociència. Amb un enfocament qualitatiu i quantitatiu, l’empresa oferix suport a altres companyies en la creació, investigació, revisió de qualitat i reformulació de productes alimentaris, utilitzant tecnologia que adquirix dades replicables i estadístics per a recolzar decisions estratègiques.

Sobre Invest in Valencia

Invest in València és l’oficina d’atracció d’inversions de la ciutat de València, fruit d’un acord de col·laboració entre la Cambra de Comerç de València i l’Ajuntament de València.