El poder del aftercare: UMIbeach i ShibataFenderTeam impulsen la innovació a València

L’oficina de Invest in València està formada per un equip de professionals dedicats i compromesos amb el desenvolupament de la ciutat. A més de la nostra experiència, ens caracteritza el compromís i la cura en cada projecte que abordem. Per això, celebrem cada assoliment i avanç de les empreses que secundem com si foren els nostres propis èxits.

Recentment, ens sentim especialment orgullosos per dos destacats assoliments empresarials que han generat un notable impacte a nivell local i nacional, tant per la seua grandària com per la seua innovació: UMIbeach, el robot intel·ligent dissenyat per a la neteja de platges i desenvolupat per Umibots, i la nova iniciativa d’expansió de ShibataFenderTeam.

UMIbeach: tecnologia capdavantera fruit d’un esdeveniment de Aftercare

Un networking efectiu és essencial en la nostra labor. Setmanalment, el nostre equip es dividix per a participar en una àmplia gamma d’activitats: assistim a esdeveniments d’interés, gales organitzades pels nostres col·laboradors, formacions especialitzades, congressos de tecnologia i innovació tant a nivell nacional com internacional, fires rellevants per als nostres sectors clau i trobades amb potencials inversors. La nostra agenda està sempre activa i en moviment, com pots comprovar si ens seguixes en xarxes socials.

Dins del programa de AFTERCARE, que oferim a les empreses estrangeres a València, ens ocupem de confeccionar de manera recurrent esdeveniments de networking de qualitat, sempre amb un toc d’originalitat i interés. Fer negocis no està renyit amb la diversió i sabem que en un ambient distés es donen les millors converses per a conéixer l’agenda i necessitats d’altres empreses de l’ecosistema, i naixen les més exitoses sinergies.

En un d’estos esdeveniments de Aftercare, dos dels nostres casos d’èxit, Siemens Mobility y Umibots van fer match. El que va començar amb una conversa, va culminar en un dels primers prototips a estrenar el Urban Sandbox de Valencia, un pilar de l’estratègia València Innovation Capital al servici d’empreses emergents, centres tecnològics i equips d’investigació de les universitats. Esta ordenança, pionera a Espanya i a Europa i llançada per l’Ajuntament de València, posa a la disposició de l’ecosistema innovador tota la ciutat com a escenari real, per a provar el desenvolupament de nous productes i servicis amb la finalitat d’obtindre èxit en el mercat.

Mitjans locals i nacionals no van voler perdre’s la demostració en la pràctica de UMIbeach, afectuosament conegut com la Roomba de la platja, un robot intel·ligent i autònom dissenyat per a netejar les platges i superfícies arenoses utilitzanto IA y que fa uns mesos ja avancem en Invest in Valencia. L’alcaldessa de València, María José Catalá, i la regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions, Paula Llobet van acudir a la presentació en la qual van destacar la neteja de platges com “un objectiu prioritari per al govern municipal, en el marc de la Capitalitat Verda 2024”.

ShibataFenderTeam, 7 milions d’euros d’inversió a la província

Des d’Invest in València continuem fent costat a empreses nacionals i internacionals establides a la nostra ciutat amb tots els servicis de la nostra oficina.Un exemple

notable és ShibataFenderTeam, líder mundial en la producció de defenses d’espumes marines amb seu a Alemanya, que va decidir fer el salt i passar de tindre un xicotet equip a València a construir la quarta fàbrica de la seua porfolio. En eixe moment, els proporcionem tot el suport necessari que requerien, entre ells el suport que necessitaven per a definir la seua estratègia immobiliària. Per a això els vam posar en contacte amb els professionals més capdavanters per a cobrir les seues necessitats. Inmoking, consultora especialitzada en el mercat immobiliari, va donar en el clau i al juny van iniciar les obres a Sollana, a 25 km del port de València.

En números, esta exitosa operació es traduïx en 10.000 metres quadrats d’instal·lacions, amb una inversió estimada de 7 milions d’euros i 30 noves ocupacions a la província. Mitjans de comunicació, des dels més especialitzats fins als més generalistes, van acudir a l’acte simbòlic en el qual es va col·locar la primera pedra de la factoria. Un acte al qual també van acudir representants governamentals com el secretari autonòmic d’Indústria i Comerç, Felipe Carrasco, qui va ressaltar el “efecte arrossegue que suposa la implantació d’empreses d’esta entitat en el nostre territori, que redunda sens dubte en unes excel·lents xifres d’inversió”, o Ester Olivas, directora general d’Emprenedoria i Internacionalització de la Generalitat Valenciana

La importància d’una bona xarxa professional col·laborativa

Umibots i Siemens Mobility, d’una banda, i ShibataFenderTeam, per un altre, són dos exemples recents d’èxit que subratllen la rellevància de la col·laboració i la connexió entre els actors del dinàmic ecosistema tecnològic i innovador de València.

En Invest in València treballem per a continuar sent el facilitador clau, destacant a les nostres empreses, fomentant sinergies i atraient nous casos d’èxit a la nostra ciutat. Construïm ponts cap a l’èxit empresarial i continuarem sent motor d’impuls per a la innovació i la col·laboració a València.