València: excel·lència educativa i talent reconegut internacionalment

Les universitats de València s’han guanyat una destacada reputació tant a nivell nacional com internacional. La alta qualitat educativa, la diversitat de programes d’estudi i les sòlides iniciatives de recerca i innovació han posicionat la nostra ciutat com un destí estrella per a estudiants internacionals.

Els estudiants a València no només reben una educació acadèmica de primer nivell, sinó que també troben oportunitats professionals significatives. La ciutat ofereix una robusta xarxa de suport per a emprenedors i startups, juntament amb programes d’inserció laboral dissenyats per retenir talent i afrontar els reptes contemporanis.

Tot això, unit a l’excel·lent qualitat de vida i la riquesa cultural de València, fa que institucions com la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV) siguin altament demandades. La Universitat de València segueix sent líder europea en la recepció d’estudiants Erasmus, mentre que a la UPV la taxa d’alumnat internacional ronda el 8% del total.

 

Les Universitats de València al capdavant de Rànquings Nacionals i Internacionals

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha estat seleccionada com la millor universitat d’Espanya segons l’última edició del U-Ranking, elaborat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE). Aquest rànquing avalua 70 universitats espanyoles, 48 públiques i 22 privades, cobrant el 96% del sistema universitari espanyol. La Universitat de València també destaca, entrant al top 10 del país.

Però aquest no és l’únic rànquing en què brillen les nostres universitats:

  • Tant la UPV com la UV figuren entre les 500 millors del món, segons l’Academic Ranking of World Universities (ARW), conegut com el rànquing de Xangai. A més, la UPV es posiciona com la millor politécnica d’Espanya. D’altra banda, en el Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) o Rànquing de Xangai per matèries, la Universitat de València destaca entre les 50 primeres a nivell mundial en quatre àrees: Teledetecció, Administració d’Empreses, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Turisme.

 

  • Ambdues universitats de la nostra ciutat han aconseguit posicionar-se, un any més, en el top 500 mundial en sostenibilitat segons el QS World University Rankings, que classifica 1403 centres a través de la governança, l’impacte mediambiental i el social.

 

Ensenyances punteres a les Universitats Valencianes

Les universitats de la Comunitat Valenciana segueixen creixent en excel·lència i qualitat formativa. Per al curs 2024/2025, s’incorporen tres nous graus, 27 màsters i sis doctorats.

La Universitat Internacional de València oferirà a partir de setembre els graus de Gestió Logística i Transport, Física i Ciència de Dades i Intel·ligència Artificial, així com els nous doctorats en Salut Pública, Comunitària i Addiccions, i Ciència de Dades i Big Data.

És a la ciutat de València on es concentren la majoria de nous màsters: 10 de la Universitat Internacional de València, 7 de la Universitat de València, 5 de la Universitat Europea de València, 2 de la UPV i 1 de la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir. En total, 27 noves línies d’estudi amb una temàtica de la més variada, incorporant programes tan rellevants com Noves Tecnologies i Eficència Energètica, Robòtica i Automatització de Processos o Societat Digital.

Aquestes línies confirmen el compromís dels centres d’educació de la ciutat, i en concret dels estudis superiors, amb les necessitats del sector privat i la renovació de les seues línies d’estudi, buscant estar a l’última en tendències tecnològiques i innovació.

 

Iniciatives pioneres i avanços tecnològics  

El mes passat d’abril, en la primera edició del València Silicon Forum, es van presentar tres noves “Càtedres chip” creades per la Universitat de València (1) i la Universitat Politècnica de València (2), enfocades a la formació de professionals en microelectrònica i semiconductors. Gràcies a un programa desenvolupat per les institucions educatives de la ciutat, el projecte va obtenir una subvenció de més de 13 milions d’euros, la qual cosa representa quasi un 30% del total dels fons destinats pel Govern central per a aquest objectiu.

Aquest és només un exemple més de la contínua millora de l’oferta educativa de la ciutat per satisfer les creixents demandes dels sectors emergents. Un cas addicional que reflecteix aquest dinamisme és el recent llançament de la Càtedra d’Innovació en Esports i Active Gaming a la UPV. Aquesta iniciativa pionera té com a objectiu impulsar la recerca i el desenvolupament en la indústria dels videojocs i els esports electrònics. El projecte, desenvolupat en col·laboració amb Les Naves, el centre d’innovació social i urbana de l’Ajuntament de València, busca connectar l’esport tradicional amb l’electrònic, aprofitant les últimes tecnologies en simulació i jocs actius, amb l’objectiu de formar professionals altament qualificats en aquest camp en expansió.

Font de Talent TIC

València s’està consolidant com un hub tecnològic i d’innovació a la Mediterrània, en part gràcies a la disponibilitat de talent tecnològic qualificat. Cada any, més de 3500 enginyers i informàtics es graduen a la Comunitat Valenciana, que també compta amb una de les taxes de rotació laboral més baixes d’Espanya (11,7%). Aquest factor és molt atractiu per a les empreses que busquen establir-se a la regió.

En este article que publiquem fa uns mesos en Invest In València, pots veure més en profunditat més dades sobre la disponibilitat i demanda de talent TIC en la Comunitat.

 

Atracció de talent i inversió

València no només és un lloc d’excel·lència educativa, sinó també un pol d’atracció per a talent internacional i empreses innovadores. La combinació d’alta qualitat de vida, rica cultura i sòlides oportunitats professionals fa de València una destinació ideal per a estudiants i professionals per igual.

Compartir noticia:

Entradas relacionadas