El nostre partner del mes de maig és un gran aliat tant d’inversors estrangers com d’empreses espanyoles que busquen la internacionalització. Igual que en Invest in València, la clau de l’èxit de les seues oficines, presents a tot el món, és la col·laboració. La mateixa que ha fet que hui li dediquem este espai destacat en el nostre blog.
BDO València està liderat per Javier Gómez-Ferrer, soci i responsable de l’oficina de València. Juntament amb ell, Lucía Segarra i Víctor Gisbert, un equip multidisciplinari, jove i dinàmic. Quina és la seva fortalesa? L’adaptabilitat. El gran repte dels nostres dies! Ells ho aconsegueixen adaptant-se cada dia a diferents sectors i entorns, enfocant-se en el client, les seves necessitats i el seu creixement per enfrontar-se de manera constructiva als nous desafiaments. I la fórmula els funciona: el 2024 està sent un any especialment productiu per a BDO València.
Hem parlat amb Javier, Lucía i Víctor perquè, acompanyats de la seva mirada professional, ens donaran les claus a tenir en compte per invertir i emprendre de manera exitosa a la nostra ciutat.
1. València com a pol d’atracció per a inversió estrangera
Segons Javier Gómez-Ferrer: “sense cap dubte, València és un lloc molt atractiu per als inversors estrangers. Cada vegada més s’està convertint en una ciutat on conflueixen diferents indústries, professionals i, en definitiva, talent. La seva ubicació geogràfica, el seu clima i la qualitat de vida que es respira influeixen notablement en l’atracció de talent, especialment innovador”.
2. Què necessita un inversor que desitge aterrar a la ciutat:
És important que aquells que volen desembarcar en aquesta ciutat i començar aquí un projecte estable, tinguin la tranquil·litat que aporta un assessorament de qualitat en matèria legal, que els permeti centrar-se en el negoci descansant en la seguretat jurídica que aporta un equip com el nostre”, continua Javier.
3. Experiència i globalització per a inversors estrangers
“Forma part del nostre dia a dia ajudar a empreses estrangeres que volen establir-se a València -ja sigui mitjançant la constitució de filials com mitjançant l’adquisició de societats existents/M&A-, així com a empreses valencianes que volen emprendre un procés d’internacionalització. El coneixement de la normativa aplicable, l’experiència prèvia i la bona relació amb la xarxa global d’oficines de BDO és fonamental en l’èxit dels nostres serveis. A més, en moltes ocasions, el client estranger necessita un interlocutor que li serveixi d’enllaç amb les institucions locals. Nosaltres entenem les necessitats dels clients i procurem oferir-los un servei integral”, assegura Lucía Segarra Cobo, directora de l’àrea legal de València.
4. La importància dels business partners
És un terme molt en voga últimament que implica establir una relació de confiança amb el client i aportar solucions. Es tracta de donar la millor experiència d’usuari possible, continua Lucía.
5. Principals obstacles per a l’inversor
Per Víctor Gisbert, Director de l’àrea Fiscal i Outsourcing: “Qualsevol implantació d’una empresa a Espanya té les seves corresponents derivades fiscals i en matèria de comptabilitat, desplaçament de treballadors, nòmines, etc. Des de BDO, coordinant les diferents àrees implicades per garantir que el procés es desenvolupi de la manera més eficient possible, descarreguem, d’aquesta manera, els clients d’una càrrega burocràtica pesada i els assessorem, des del punt de vista fiscal, sobre quines són les seves millors alternatives per a una adequada optimització de recursos”.
6. Avantatges de València davant d’altres ciutats espanyoles
“A nivell tributari s’han fet passos importants per esdevenir una ciutat competitiva des del punt de vista fiscal, amb rellevants modificacions a nivell d’impostos autonòmics, com la importantíssima reducció de l’Impost sobre Successions o Donacions, o les interessants rebaixes fiscals realitzades per l’Ajuntament de València. Sens dubte, estem en el camí correcte: com més competitius siguem fiscalment, més fàcil serà que en aquest procés de cerca d’alternatives en la implantació, guanyi punts la ciutat de València”, acaba Gisbert.
7. Diàleg amb les institucions
Per finalitzar, Javier Gómez-Ferrer recalca la importància de comptar amb els aliats apropiats. “La nostra relació amb Invest in VLC és un actiu més dels nostres serveis, és una gran iniciativa institucional comptar amb un projecte com Invest in VLC per oferir als nostres clients un diàleg directe amb les institucions valencianes que pot ajudar-los en la implantació local amb confiança i seguretat. De la mateixa manera, estem encantats de donar suport a Invest in VLC amb el nostre assessorament legal i fiscal a possibles inversors a la ciutat, no només perquè és part del nostre treball sinó perquè d’aquesta manera contribuïm a engrandir València, fer-la més oberta, més dinàmica, més innovadora”.